donderdag 27 mei 2010

"Groene Vallei" zoekt steun voor coöperatieve


De coöperatieve in oprichting “Groene Vallei” laakt de houding van Carrefour-directie in het herstructureringsdossier. "Groene Vallei" verstuurde onderstaand bericht.

"We begrijpen dat Carrefour het sociaal akkoord wilde afwachten en dat hebben wij ook gedaan.

Maar alles wijst er op dat Carrefour achter de rug van de vakbonden, het personeel en de klanten, haar overnamestrategie heeft uitgezet zonder rekening te houden met een sociaal duurzame overname van de GB Groene Vallei in Gent.

De onderhandelaar van de coöperatieve i.o. werd uitgesloten van het overleg rond franchisering. Het engagement dat de Carrefour-directie heeft genomen op de buurtvergadering op 19 maart 2010 om te reageren op een basisschets van de financiële situatie van de winkel is ze ook niet na gekomen. Hierdoor is er kostbare tijd verloren gegaan voor de coöperatieve i.o. om een financieel plan uit te werken.

Wij laten ons niet van de kaart brengen door deze strategie en roepen alle buurtbewoners, klanten en Gentenaars op om mee hun schouders te zetten onder het project van een coöperatieve winkel als alternatief voor de sluiting. De coöperatieve io zal aanwezig zijn vanaf zaterdag 14 u op de Groene Vallei Feesten waar verdere stappen meegedeeld zullen worden.

Wij eisen van Carrefour alle nodige informatie over gelijk welke andere partner die zich aandient voor een overname.

Wij vragen een gesprek aan bij de RVA tot erkenning van de afgedankte werknemers die zich als coöperanten willen organiseren in de tewerkstellingscellen."

Meer Info:

Gregory Cremmerye

Spiegelhofstraat 7, 9000 Gent

0499/199 660

gre_cre@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten